4 + 1 Tips για να Αποθηκεύσεις Σωστά τα Προσωπικά σου Αντικείμενα

Παρακάτω θα βρείτε μερικά εύκολα και πρακτικά tips για το πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Αρχίστε το ξεσκόνισμα, ανοίξτε τα παράθυρα, αποθηκεύστε τα χαλιά, γιατί… η άνοιξη είναι εδώ!

Ωραία περάσαμε τον χειμώνα, μα η ομορφότερη εποχή του χρόνου ήδη μας χτυπά την πόρτα κι έχει έρθει η ώρα για κάποιες αλλαγές στο σπίτι.

Κι είναι αλήθεια πως ο χειμώνας, ως εποχή του χρόνου, απαιτεί πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι η άνοιξη και το καλοκαίρι: είτε πρόκειται για πανωφόρια και μπουφάν, είτε για χαλιά, σόμπες, αφυγραντήρες και άλλα αντικείμενα που μας προστατεύουν από το κρύο, την υγρασία και τις παραξενιές του καιρού, το σπίτι κι εμείς όντως χρειαζόμαστε ένα σωρό επιπλέον πράγματα τον χειμώνα που πολύ απλά δεν έχουμε ανάγκη όταν ο καιρός ζεσταίνει.

Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο για όλα αυτά τα αντικείμενα, με αποτέλεσμα είτε να παραμένουν στον χώρο, κάνοντας την καθημερινότητά μας λίγο ή αρκετά πιο δύσκολη, είτε στοιβάζονται κακήν κακώς, με αποτέλεσμα συχνά να φθείρονται ή και να καταστρέφονται.

Η καλύτερη δυνατή λύση για τέτοιες περιπτώσεις είναι, φυσικά, οι προσωπικές μονάδες αποθήκευσης. Η μεταφορά όλου του έξτρα εξοπλισμού και των προσωπικών σας αντικειμένων εκτός σπιτιού είναι πραγματική ευλογία – ειδικά αν ξέρετε πώς να πακετάρετε σωστά τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ακόμη κι αν δεν ξέρετε όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε. Παρακάτω θα βρείτε μερικά εύκολα και πρακτικά tips για το πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Αποθηκεύστε Σωστά τα Προσωπικά σας Αντικείμενα:

  1. Ξεκινήστε με τα βασικά, συγκεντρώνοντας κατάλληλα υλικά αποθήκευσης, όπως κουτιά κατάλληλου πάχους και διαστάσεων, κολλητική ταινία αντίστοιχης αντοχής, σπάγκο κτλ.
  2. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος κουτιού για κάθε είδος αντικειμένου. Αποφύγετε τα μεγάλα κουτιά, εκτός κι αν πρόκειται να αποθηκεύσετε ρούχα. Αντίθετα, τα βιβλία θα πρέπει να πακετάρονται πάντοτε σε μικρά κουτιά. Ο κανόνας είναι απλός: όσο βαρύτερο το μεμονωμένο αντικείμενο, τόσο μικρότερο πρέπει να είναι το κουτί που θα χρησιμοποιηθεί.
  3. Αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε εύθραυστα αντικείμενα, φροντίστε να τα πακετάρετε σε ξεχωριστά κουτιά ανά είδος, περικλείοντάς τα πάντοτε με αμπαλάζ ή απαλό χαρτόνι. Εννοείται πως, όσο ακριβότερο το αντικείμενο, τόσο περισσότερο αμπαλάζ θα χρειαστεί, ιδιαίτερα στις κοιλότητές του και στις γωνίες που ίσως σχηματίζει. Μην ξεχάσετε να επισημάνετε το κουτί με μαρκαδόρο με τη λέξη «εύθραυστο»!
  4. Όταν αποθηκεύετε τα αντικείμενα στη μονάδα σας, τοποθετήστε βαθύτερα ή κάτω – κάτω εκείνα που σίγουρα δεν θα χρειαστείτε προτού μπει ξανά ο χειμώνας για τα καλά. Αν υποψιάζεστε πως κάποια αντικείμενα ίσως τα χρειαστείτε νωρίτερα, τότε τοποθετήστε τα ψηλότερα και πιο κοντά στην έξοδο.
  5. Τέλος, αποθηκεύστε τα κουτιά στη μονάδα αποθήκευσης ανά δωμάτιο, ώστε να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη κι η ανεύρεση ενός αντικειμένου που ίσως χρειαστείτε. Εννοείται πως όσο λεπτομερέστερα έχετε σημειώσει στο κάθε κουτί το περιεχόμενό του, τόσο καλύτερα τα πράγματα για σας.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, έτσι δεν είναι; το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι να βρείτε τη μονάδα αποθήκευσης με τις σωστές διαστάσεις! Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα.

Share:

Facebook
LinkedIn

Contact us directly, without any commitment

+357 97610610

Contact Form